Składniki (dla 3 osób):
kurki - 400 g
ziemniaki - 5 szt.
bulion warzywny - 1 litr
masło - 3 łyżki
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
curry - 1 łyżeczka
suszona natka pietruszki - 1 łyżka
sól, pieprz
1. Kurki płuczemy i osączamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę.
2. Na rozgrzanym maśle podsmażamy cebulę. Dodajemy kurki i czosnek. Smażymy aż płyny z grzybów odparują.
3. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Bulion zagotowujemy, dodajemy ziemniaki oraz kurki z cebulą. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy suszoną natkę pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz