czwartek, 12 listopada 2020

Makaron z pieczarkami

 Sprawdzony przepis na makaron z pieczarkami. Prosty i szybki. Polecam.

 

 Składniki (na 3 porcje):

makaron świderki - 1 op.

pieczarki - 40 dag

cebula - 1 szt.

sól, pieprz

olej do smażenia

natka pietruszki

Makaron z pieczarkami

1. Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.

2. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki

3. Cebulę obieramy i drobno siekamy.

4. Pieczarki wraz z cebulą podsmażamy, dodajemy szklankę wody i dusimy na wolnym ogniu ok. 20 min. Doprawiamy solą i pieprzem.

5. Makaron rozkładamy na talerze, na wierzchu układamy porcję pieczarek. Posypujemy natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...