czwartek, 26 listopada 2020

Terrina owocowa

 Składniki:

truskawki - 20 dag

borówki amerykańskie - 20 dag

maliny - 10 dag

galaretki krystaliczne - 2 szt.

Terrina owocowa

1. Truskawki myjemy i kroimy na połówki. 

2. Galaretki przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu, dodając nieco mniej wody. Studzimy i odstawiamy do lekkiego stężenia.

3. Prostokątną formę (keksówkę) wykładamy folią spożywczą i nakładamy owoce. Zalewamy tężejącą galaretką i wstawiamy do lodówki do stężenia.

Terrina owocowa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...