poniedziałek, 23 listopada 2020

Kanapki z pastą chrzanowo-jajeczną

 Prosty sposób na podanie pasty jajecznej.

Składniki:

pieczywo pełnoziarniste

jajka ugotowane na twardo - 4 szt.

majonez - 2 łyżki

starty chrzan - 1 łyżeczka

pomidor

ogórek

sól, pieprz

Kanapki z pastą chrzanowo-jajeczną

1. Jajka siekamy, mieszamy z majonezem i chrzanem. Doprawiamy solą i pieprzem.

2. Pomidory i ogórki kroimy w plasterki.

3. Pieczywo smarujemy pastą jajeczną, ozdabiamy pomidorem i ogórkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...