Taka przekąska będzie także świetnie smakować na rodzinnych spotkaniach. Przepis nie wymaga dużo czasu i umiejętności.
Wystarczy użyć dobrej jakości ciasta francuskiego zawierającego w składzie masło
o wysokiej zawartości tłuszczu (82%). Parówki lub kiełbaski w cieście francuskim to
także dobry sposób na wykorzystanie nadmiaru wędliny.
Składniki (na 4 porcje):
ciasto francuskie - 1 op.
małe parówki - 9 szt.
jajko - 1 szt.
1. Parówki obieramy z osłonek, końce nacinamy na krzyż (aby nie pękały).
2. Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w równe prostokąty.
3. Ciastem owijamy parówki i nacinamy. Smarujemy rozkłóconym jajkiem.
4. Parówki w cieście przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
5. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C, aż ciasto się zrumieni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz