czwartek, 12 listopada 2020

Kotlety mielone z kukurydzą i groszkiem

 Dodatki znacznie wzbogacą smak tradycyjnego mielonego.

  

Składniki (na 3 porcje):

mięso mielone - 0,5 kg

fix do kotletów mielonych Knorr - 1 op.

groszek z kukurydzą - 1 mała puszka

bułka tarta

olej do smażenia

Kotlety mielone z kukurydzą i groszkiem

1. Fix przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.

2. Przygotowaną mieszankę mieszamy z mięsem mielonym i dokładnie wyrabiamy. Dodajemy osączony groszek z kukurydzą.

3. Z masy formujemy nieduże kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

4. Podajemy z ugotowanym ryżem i surówką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Krwawe muffinki z granatem

Deser nie tylko na przyjęcie w Halloween. Możemy je podać z innymi owocami i dowolnie udekorować. Składniki (na 12 szt.): mąka tortowa - 1 s...