wtorek, 24 listopada 2020

Francuskie z mięsem mielonym

Szybkie przekąski z ciasta francuskiego.

 

 Składniki (na ok. 15 sztuk)

ciasto francuskie - 1 op.

mięso mielone - 400 g

przyprawa do mięsa mielonego

cebula - 1 szt.

czosnek - 2 ząbki

jajko - 1 szt.

 olej do smażenia

Francuskie z mięsem mielonym

1. Mięso mielone mieszamy z pokrojoną cebulą, przyprawą i rozgniecionymi ząbkami czosnku. Podsmażamy na oleju.

2. Ciasto francuskie kroimy na równe prostokąty, które smarujemy masą mięsną. Zwijamy w roladki i smarujemy rozkłóconym jajkiem.

3. Roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st. C. przez ok. 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...