Pomysł na kolorowy deser.
Galaretka "Blue
Dream"
Składniki (na 3 porcje):
niebieska galaretka - 1 op.
śmietana 30% - 250 ml
cukier puder - 1 łyżka
1. Galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstawiamy do lekkiego stężenia.
2. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem .
3. Galaretkę nakładamy do pucharków. Po stężeniu dekorujemy bitą śmietaną.
Galaretka Yellow & Blue
Składniki (na 3 porcje):
niebieska galaretka - 1 op.
żółta galaretka - 1 op.
mleko - 250 ml
żelatyna - 2 łyżki
bita śmietana do dekoracji
1. Żółtą galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wlewamy do pucharków i studzimy. Wkładamy do lodówki, aby stężała.
2. Żelatynę dokładnie mieszamy z mlekiem. Podgrzewamy, nie dopuszczając do zagotowania, cały czas mieszając. Studzimy i wylewamy na warstwę żółtą. Ponownie wstawiamy do lodówki.
3.
Niebieską galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na
opakowaniu. Studzimy i wylewamy na warstwę białą. Ponownie
chłodzimy w lodówce. Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz