wtorek, 24 listopada 2020

Galaretka Blue & Yellow

 Pomysł na kolorowy deser.

 

Galaretka "Blue Dream"

Składniki (na 3 porcje):

niebieska galaretka - 1 op.

śmietana 30% - 250 ml

cukier puder - 1 łyżka

Galaretka Blue & Yellow

1. Galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstawiamy do lekkiego stężenia.

2. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem .

3. Galaretkę nakładamy do pucharków. Po stężeniu dekorujemy bitą śmietaną.

 

Galaretka Yellow & Blue

Składniki (na 3 porcje):

niebieska galaretka - 1 op.

żółta galaretka - 1 op.

mleko - 250 ml

żelatyna - 2 łyżki

bita śmietana do dekoracji

Galaretka Blue & Yellow

1. Żółtą galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wlewamy do pucharków i studzimy. Wkładamy do lodówki, aby stężała.

2. Żelatynę dokładnie mieszamy z mlekiem. Podgrzewamy, nie dopuszczając do zagotowania, cały czas mieszając. Studzimy i wylewamy na warstwę żółtą. Ponownie wstawiamy do lodówki.

3. Niebieską galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy i wylewamy na warstwę białą. Ponownie chłodzimy w lodówce. Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...