wtorek, 24 listopada 2020

Galaretka z nektarynką i morelą

Pyszny i dziecinnie prosty do wykonania deser, świeże owoce soczystej nektarynki i moreli zalane galaretką. Po prostu pycha!

 

 Składniki (na 4 porcje):

galaretka brzoskwiniowa - 1 op.

morele - 5 szt.

nektarynki - 3 szt.

śmietana 30% - 250 ml

cukier puder - 2 łyżki

Galaretka z nektarynką i morelą

1. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy.

2. Owoce obieramy i drobno kroimy. Wykładamy do pucharków i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki do stężenia.

3. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Ozdabiamy deser.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...