Ciecierzyca stanowi bardzo ważny element kuchni arabskiej i można spotkać ją w wielu potrawach. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste i szybkie, to propozycja na posiłek dla zabieganych.
Składniki (na 3 porcje):
ciecierzyca - 1 puszka
filet z kurczaka - 1 szt.
czerwona papryka - 1 szt.
pomidory krojone - 1 puszka
przyprawa do drobiu
sól, pieprz
olej do smażenia
1. Filet z kurczaka myjemy i kroimy na drobne kawałki. Posypujemy przyprawą do drobiu i podsmażamy na oleju z obu stron.
2. Ciecierzycę osączamy i dodajemy do kurczaka.
3. Paprykę myjemy i drobno siekamy. Dodajemy do mięsa i ciecierzycy. Wlewamy pomidory.
4. Dusimy na wolnym ogniu ok. 20 min. Doprawiamy. Podajemy z ugotowanym ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz