Składniki (dla 3 osób):
cebula - 1 szt.
boczek parzony - 150g
kiełbasa wiejska - 300 g
bulion drobiowy - 1,5 litra
ziemniaki - 4 szt.
czerwona papryka - 1 szt.
passata pomidorowa - 1/2 szklanki
olej - 2 łyżki
majeranek - 1 łyżeczka
ostra papryka - 1/2 łyżeczki
sól, pieprz
1. Do garnka wlewamy olej. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Boczek i kiełbasę drobno siekamy. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, usuwamy z niej gniazdo nasienne i drobno kroimy. Olej rozgrzewamy, wsypujemy warzywa oraz boczek i kiełbasę. Chwilę razem smażymy aż boczek się zrumieni.
2. Wlewamy bulion i gotujemy aż warzywa będą miękkie (ok. 15 minut). Wlewamy passatę i doprawiamy. Gotujemy jeszcze przez 3 minuty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz