Kolorowe przekąski w sam raz na przyjęcie.
Składniki (na 12 szt.):
jajka ugotowane na twardo - 6 szt.
tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka
kukurydza - mała puszka
majonez - 3 łyżki
ogórek wężowy - 1 szt.
czarne oliwki - 6 szt.
zielone oliwki - 6 szt.
pomidor - 2 szt.
ulubione kiełki
sól, pieprz
1. Jajka przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka.
2. Żółtka umieszczamy w misce, dodajemy osączonego z zalewy tuńczyka, kukurydzę i majonez. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Otrzymaną masą napełniamy połówki jajek.
3. Oliwki kroimy w plasterki, układamy na połówkach jajek naprzemiennie.
4. Ogórek kroimy w plasterki, które następnie dzielimy na cztery części. Układamy na jajkach (skrzydełka).
5. Na środku półmiska umieszczamy kiełki. Ozdabiamy cząstkami pomidora, ogórkiem i oliwkami.
Bardzo apetycznie to pani zrobiła. Ale nie jest to chyba pani autorski pomysł?
OdpowiedzUsuń