wtorek, 24 listopada 2020

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka "Pszczółki"

Kolorowe przekąski w sam raz na przyjęcie.

 

 Składniki (na 12 szt.):

jajka ugotowane na twardo - 6 szt.

tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka

kukurydza - mała puszka

majonez - 3 łyżki

ogórek wężowy - 1 szt.

czarne oliwki - 6 szt.

zielone oliwki - 6 szt.

pomidor - 2 szt.

ulubione kiełki

sól, pieprz

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka "Pszczółki"

1. Jajka przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka.

2. Żółtka umieszczamy w misce, dodajemy osączonego z zalewy tuńczyka, kukurydzę i majonez. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Otrzymaną masą napełniamy połówki jajek.

3. Oliwki kroimy w plasterki, układamy na połówkach jajek naprzemiennie.

4. Ogórek kroimy w plasterki, które następnie dzielimy na cztery części. Układamy na jajkach (skrzydełka).

5. Na środku półmiska umieszczamy kiełki. Ozdabiamy cząstkami pomidora, ogórkiem i oliwkami.

1 komentarz:

  1. Bardzo apetycznie to pani zrobiła. Ale nie jest to chyba pani autorski pomysł?

    OdpowiedzUsuń

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...