W sam raz na szybki obiad lub kolację.
Składniki (na 3 porcje):
makaron świderki - 1 op.
parówki - 5 szt.
pomidory krojone - 1 puszka
cebula - 1 szt.
ser żółty - 10 dag
ogórek konserwowy - 3 szt.
sól, pieprz
olej do smażenia
1. Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
2. Z parówek zdejmujemy osłonki, siekamy w drobną kostkę.
3. Cebulę siekamy i razem z parówkami podsmażamy na rozgrzanym oleju.
4. Dodajemy pomidory i dusimy razem przez 10 min.
5. Doprawiamy i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
6. Ser kroimy w paski lub ścieramy na tarce o grubych oczkach.
7. Makaron rozkładamy na talerze, nakładamy porcję makaronu z parówkami, ozdabiamy żółtym serem.
8. Podajemy z ogórkiem konserwowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz