czwartek, 12 listopada 2020

Makaron z parówkami

W sam raz na szybki obiad lub kolację. 

 

Składniki (na 3 porcje):

makaron świderki - 1 op.

parówki - 5 szt.

pomidory krojone - 1 puszka

cebula - 1 szt.

ser żółty - 10 dag

ogórek konserwowy - 3 szt.

sól, pieprz

olej do smażenia

Makaron z parówkami

1. Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.

2. Z parówek zdejmujemy osłonki, siekamy w drobną kostkę.

3. Cebulę siekamy i razem z parówkami podsmażamy na rozgrzanym oleju.

4. Dodajemy pomidory i dusimy razem przez 10 min.

5. Doprawiamy i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

6. Ser kroimy w paski lub ścieramy na tarce o grubych oczkach.

7. Makaron rozkładamy na talerze, nakładamy porcję makaronu z parówkami, ozdabiamy żółtym serem.

8. Podajemy z ogórkiem konserwowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...