czwartek, 26 listopada 2020

Wiosenne galaretki

Pomysł na szybki mini-deser.

 Składniki (dla 3 osób):

galaretka brzoskwiniowa - 1 op.

nektarynki - 3 szt.

kwiatki z opłatków do dekoracji

Wiosenne galaretki

1.  Nektarynki obieramy i kroimy na drobne kawałki. Foremki do babeczek napełniamy owocami.

2. Galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu i odstawiamy do lekkiego stężenia. Zalewamy owoce i wstawiamy do lodówki.

3. Gotowe galaretki wyrzucamy na talerz i ozdabiamy kwiatkami z opłatków. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...