Proste i szybkie przekąski na przyjęcie lub kolację.
Składniki (na 6 szt.):
parówki - 6 szt.
ciasto francuskie - 1 op.
ser żółty - 200 g
szczypiorek - 1 pęczek
marchewka - 1 szt.
1. Marchewkę obieramy i gotujemy do miękkości.
2. Ciasto francuskie rozwijamy i szklanką wycinamy krążki.
3. Z parówek zdejmujemy osłonki i nacinamy co 1 cm. Zwijamy w obręcz.
4. Każdą obręcz układamy na krążkach z ciasta. Brzegi krążków zawijamy do wewnątrz, aby powstały "gniazdka".
5. Na środki krążków układamy starty żółty ser.
6. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez ok. 20 minut.
7. Marchewkę kroimy w plasterki i wycinamy z nich kształty.
8. Upieczone gniazdka wyjmujemy z piekarnika, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i ozdabiamy marchewką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz