czwartek, 12 listopada 2020

Makaron z mięsem mielonym i warzywami

 Szybki i prosty obiad dla zabieganych.

 

 Składniki (na 3 porcje):

Makaron kokardki - 1 op.

mięso mielone - 0,5 kg

ulubione warzywa na patelnię - 1 op.

sól, pieprz

olej do smażenia

Makaron z mięsem mielonym i warzywami

1. Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.

2. Mięso mielone podsmażamy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą i pieprzem.

3. Warzywa na patelnię przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu, mieszamy z mięsem mielonym.

4. Podajemy z makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...