środa, 25 listopada 2020

Potrawka z makaronem i fasolką szparagową

 Składniki (dla 3 osób):

makaron muszelki - 1 op.

 pieczarki - 300 g

cebula - 1 szt.

mały brokuł - 1 szt.

parówki - 3 szt.

fasolka szparagowa - 0,5 kg

olej do smażenia

sól, pieprz.

Potrawka z makaronem i fasolką szparagową

1. Pieczarki czyścimy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę, następnie dodajemy pieczarki i dusimy pod przykryciem ok. 15 minut.

2. Z parówek zdejmujemy osłonki, drobno kroimy i dokładamy do pieczarek z cebulą. Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Dodajemy do pieczarek.

3. Fasolkę myjemy, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Odsączamy.

4. Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.  Mieszamy z potrawką i chwilę razem dusimy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy z fasolką.   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...