Składniki (dla 3 osób):
makaron muszelki - 1 op.
pieczarki - 300 g
cebula - 1 szt.
mały brokuł - 1 szt.
parówki - 3 szt.
fasolka szparagowa - 0,5 kg
olej do smażenia
sól, pieprz.
1. Pieczarki czyścimy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę, następnie dodajemy pieczarki i dusimy pod przykryciem ok. 15 minut.
2. Z parówek zdejmujemy osłonki, drobno kroimy i dokładamy do pieczarek z cebulą. Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Dodajemy do pieczarek.
3. Fasolkę myjemy, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Odsączamy.
4. Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Mieszamy z potrawką i chwilę razem dusimy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z fasolką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz