Przepis na tę potrawę jest bardzo prosty a zapiekane papryki będą idealne na obiad dla całej rodziny.
Składniki (na 4 szt.):
1. Papryki dokładnie myjemy, osuszamy i wycinamy gniazda nasienne.
2. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pieczarki oczyszczamy i siekamy w drobną kostkę. Cebulę obieramy, drobno siekamy i szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieczarki. Smażymy jeszcze przez chwilę. Dodajemy mięso, mieszamy. Zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. Dodajemy natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem. Łączymy z ryżem.
3. Farszem napełniamy papryki i przykrywamy je wierzchami. Pieczemy w temp. 200 st. C przez 20-25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz