środa, 25 listopada 2020

Deser krówkowy z ryżem preparowanym

Prosty do przygotowania deser łączący słodycz masy krówkowej ze słonawym smakiem ryżu preparowanego.

 

 Składniki (na 3 porcje):

Ryż preparowany - 1 małe opakowanie

Serek mascarpone - 250 g

Masa krówkowa - 1 mała puszka

Śmietanka 30% - 250 ml

Sól morska - 1/2 łyżeczki

Ozdoby czekoladowe

Deser krówkowy z ryżem preparowanym

1. Połowę ryżu preparowanego mieszamy z połową masy krówkowej. Wykładamy na dno pucharków.

2. Schłodzoną śmietankę ubijamy, dodajemy pozostałą część masy krówkowej, sól morską i serek mascarpone. Dokładnie mieszamy i wykładamy na masę z ryżem preparowanym.

3. Wstawiamy do lodówki na 1,5 godziny. Ozdabiamy ryżem preparowanym i czekoladą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...