Składniki (dla 3 osób):
czerwona galaretka - 1 op.
serek homogenizowany truskawkowy -1 kubeczek
śmietana 30% - 1 kubeczek
cukier puder - 3 łyżki
żelatyna - 1 łyżka
kwiatki z opłatków do dekoracji
1. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Żelatynę łączymy z odrobiną wody i odstawiamy do napęcznienia. Następnie rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej. Do żelatyny dodajemy łyżkę śmietany, następnie mieszamy ją z resztą ubitej kremówki. Do szklanek lub pucharków nakładamy po porcji śmietanki i odstawiamy do lodówki do stężenia.
2. Galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu i odstawiamy do lekkiego stężenia. Dwie łyżki galaretki dodajemy do serka homogenizowanego i nakładamy różową warstwę na warstwę białą. Odstawiamy do lodówki do stężenia.
3. Gdy galaretka lekko stężeje nalewamy ją na warstwę różową. Wstawiamy do lodówki. Gotowe desery ozdabiamy kwiatkami z opłatków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz