piątek, 27 listopada 2020

Przekąski na Halloween

 Pomysł na zabawne przekąski.

 Składniki:

Pająki na jajkach faszerowanych
jajka ugotowane na twardo - 6 szt.
mały por - 1 szt.
majonez - 3 łyżki
czarne oliwki - 1 mały słoiczek 
sól, pieprz
Dynie:
mandarynki - 3 szt.
ogórek szklarniowy - 1 kawałek
Przekąski na Halloween

1. Jajka ugotowane na twardo obieramy ze skorupek, przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka. Pora oczyszczamy i drobno kroimy.

2. W misce łączymy pokrojonego pora i rozgniecione żółtka. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.

3.  Z oliwek odcinamy końcówki (to będą korpusy pająków). Resztę kroimy w półplasterki (na nóżki).

4. Połówki jajek układamy na talerzu, napełniamy farszem. Na każdym układamy pajączki z oliwek.

5. Mandarynki obieramy. Z ogórka wykrawamy łodygi. Wciskamy do otworów w owocach, tworząc "dynie".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...