czwartek, 12 listopada 2020

Placuszki z surimi

Proste i szybkie do wykonania. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.

  

Składniki (na 3 porcje):

paluszki krabowe (surimi) - 400 g

cebula dymka lub szczypiorek - 1 pęczek

jajka - 4 szt.

mąka ryżowa - 3 łyżki

sól, pieprz

olej do smażenia 

Placuszki z surimi

1. Paluszki wyciągamy z foliowych osłonek i drobno kroimy.

2. Dodajemy drobno pokrojoną dymkę lub szczypiorek. Wbijamy jajka, wsypujemy mąkę, doprawiamy. Całość mieszamy łyżką.

3.  Masę nakładamy małymi porcjami na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Krwawe muffinki z granatem

Deser nie tylko na przyjęcie w Halloween. Możemy je podać z innymi owocami i dowolnie udekorować. Składniki (na 12 szt.): mąka tortowa - 1 s...