wtorek, 24 listopada 2020

Jajka faszerowane pastą z pora

Łatwa w wykonaniu i szybka przekąska z jajek ugotowanych na twardo.


 Składniki (na 12 szt):

jajka ugotowane na twardo - 6 szt.

duży por - 1 szt.

majonez - 3 łyżki

starty chrzan - 2 łyżeczki

natka pietruszki

sól, pieprz

Jajka faszerowane pastą z pora

1. Jajka przekrawamy na pół. Wyjmujemy żółtka.

2. Pora myjemy i drobno siekamy.

3. Majonez mieszamy z chrzanem. Dodajemy żółtka i pora. Doprawiamy solą i pieprzem.

4.Otrzymaną masą napełniamy połówki jajek. Ozdabiamy natką pietruszki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Deser z borówkami

 Efektowny deser z "pływającymi" owocami. Składniki (na 5 porcji): borówki amerykańskie - 20 dag galaretka borówkowa - 1 op.  prze...