środa, 25 listopada 2020

Makaron z jajkiem i serem

Smak z dzieciństwa.

 

 Składniki (na 3 porcje):

makaron świderki - 1 opakowanie

jajka - 2 szt.

ser żółty - 50 g

sól, pieprz

szczypiorek - 1 pęczek

olej do smażenia

Makaron z jajkiem i serem

1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy i wbijamy jajka.

2. Doprawiamy solą i pieprzem

3. Makaron smażymy na rozgrzanym oleju aż jajka się zetną.

4. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Połowę dodajemy do makaronu i smażymy jeszcze przez chwilę.

5. Makaron rozkładamy na talerzach. Posypujemy pozostałym serem oraz szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...