Składniki (dla 3 osób):
warzywa na patelnię w stylu hiszpańskim - 1 op.
pomidory - 2 szt.
kiełbasa chorizo lub inna - 250 g
cebula - 1 szt.
jogurt naturalny - 3 łyżki
suszona natka pietruszki - 1 łyżka
czosnek - 2 ząbki
bulion warzywny - 1 litr
oliwa - 2 łyżki
cukier - 2 łyżeczki
sól, pieprz
1. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Kiełbasę kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę, czosnek i kiełbasę.
2. Pomidory zanurzamy na chwilę we wrzątku, zdejmujemy z nich skórkę i kroimy na kawałki. Dodajemy do zawartości garnka i dusimy razem ok. 5 minut.
3. Zalewamy bulionem, dodajemy warzywa na patelnię oraz zawartość saszetki dołączonej do opakowania. Gotujemy ok. 20 minut. Pod koniec gotowania doprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem. Przed podaniem dodajemy nieco jogurtu oraz posypujemy natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz