Składniki (dla 3 osób):
bulion drobiowy - 1 litr
makaron soba - 1/2 opakowania
sos sojowy ciemny- 1 łyżka
jajka ugotowane na twardo - 2 szt.
szczypiorek - 1 pęczek
marchewka - 1 szt.
grzyby mun - 3 łyżki
ulubione kiełki - 3 łyżki
sól, pieprz
1. Grzyby mun namaczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Szczypiorek siekamy.
2. Marchewkę obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy i kroimy w słupki.
3. Jajka dzielimy na połówki.
4. Bulion zagotowujemy i dodajemy sos sojowy. Doprawiamy solą i pieprzem.
5. Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
6. Do talerzy nalewamy bulion, dodajemy makaron i nakładamy po porcji marchewki, kiełków, szczypiorku, grzybów mun oraz po połówce jajek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz