Składniki (dla 3 osób):
filet z kurczaka - 1 szt.
panier "Chrupiący Kurczak: - 3 łyżki
curry - 1 łyżeczka
makaron chiński - 2 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
kukurydza - 1 puszka
ogórek konserwowy - 3 szt.
por (biała część) - 1 szt.
natka pietruszki - 1 pęczek
majonez - 2 łyżki
jogurt naturalny - 1 łyżka
sól, pieprz
olej do smażenia
1. Paprykę myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Ogórki i por drobno siekamy. Warzywa wkładamy do miski, dodajemy osączoną kukurydzę. Łączymy z majonezem i jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki (kilka gałązek odkładamy do dekoracji). Sałatkę wstawiamy do lodówki do schodzenia.
2. Panier mieszamy z curry. Filet z kurczaka myjemy i kroimy w niewielkie kawałki. Obtaczamy w panierce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
3. Makaron kruszymy i wkładamy do miski i zalewamy wrzątkiem na 3 min. Mieszamy i odcedzamy.
4. Kurczaka podajemy z makaronem i sałatką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz