czwartek, 26 listopada 2020

Galaretki owocowe

Proste i szybkie w przygotowaniu mini-desery. 

Składniki (na 6 porcji): 

 

galaretka brzoskwiniowa - 1 op.

galaretka arbuzowa - 1 op.

maliny - 6 szt.

Galaretki owocowe

1. Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w 300 ml wrzątku, studzimy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Rozlewamy ją do foremek i wstawiamy do lodówki do stężenia. Układamy na niej maliny.

2. Galaretkę arbuzową rozpuszczamy w 300 ml wrzątku, studzimy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Rozlewamy ją na warstwę brzoskwiniową i wstawiamy do lodówki do stężenia. Gotowe galaretki wyjmujemy z foremek na talerz. 

Galaretki owocowe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...