czwartek, 26 listopada 2020

Galaretki owocowe

Proste i szybkie w przygotowaniu mini-desery. 

Składniki (na 6 porcji): 

 

galaretka brzoskwiniowa - 1 op.

galaretka arbuzowa - 1 op.

maliny - 6 szt.

Galaretki owocowe

1. Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w 300 ml wrzątku, studzimy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Rozlewamy ją do foremek i wstawiamy do lodówki do stężenia. Układamy na niej maliny.

2. Galaretkę arbuzową rozpuszczamy w 300 ml wrzątku, studzimy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Rozlewamy ją na warstwę brzoskwiniową i wstawiamy do lodówki do stężenia. Gotowe galaretki wyjmujemy z foremek na talerz. 

Galaretki owocowe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Krwawe muffinki z granatem

Deser nie tylko na przyjęcie w Halloween. Możemy je podać z innymi owocami i dowolnie udekorować. Składniki (na 12 szt.): mąka tortowa - 1 s...