Składniki (na 3 porcje):
makaron kokardki - 1 op.
filet z kurczaka - 1 szt.
czerwona papryka - 1 szt.
przyprawa do drobiu - 1 łyżka
brokuł - 1 szt.
pomidorki koktajlowe - 10 szt.
sól, pieprz
olej do smażenia
mąka pszenna - 1 łyżka
1. Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
2. Filet kurczaka myjemy i kroimy w drobne kawałki. Posypujemy przyprawą do drobiu i odstawiamy na 30 minut do lodówki.
3. Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w solonej wodzie na półtwardo.
4. Paprykę myjemy i drobno siekamy.
5. Kurczaka podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy paprykę i krótko razem smażymy. Dodajemy szklankę wody i dusimy ok. 20 minut. Zagęszczamy łyżką mąki. Doprawiamy.
6. Makaron podajemy z kurczakiem, brokułem i pomidorkami koktajlowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz