środa, 25 listopada 2020

Francuskie z nadzieniem

Szybkie przekąski z ciasta francuskiego.

 

 Składniki (dla 3 osób):

parówki - 4 szt.

ser żółty - 15 dag

śmietana 18% - 20 dag

cebula - 1 szt.

czosnek - 1 ząbek

ciasto francuskie - 1 op.

sól, pieprz

natka pietruszki

Francuskie z nadzieniem

1. Parówki kroimy w kostkę. Podsmażamy wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem. Dodajemy ser żółty i śmietanę.

2. Ciasto francuskie rozwijamy. Dużą szklanką wycinamy krążki, natomiast kieliszkiem - małe krążki.

3. Duże krążki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

4. Na każdym krążku układamy po łyżce farszu. Przykrywamy małym krążkiem. 

5.  Pieczemy przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st.C. 

6. Wyjmujemy z piekarnika, posypujemy natką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...