Szybkie przekąski z ciasta francuskiego.
Składniki (dla 3 osób):
parówki - 4 szt.
ser żółty - 15 dag
śmietana 18% - 20 dag
cebula - 1 szt.
czosnek - 1 ząbek
ciasto francuskie - 1 op.
sól, pieprz
natka pietruszki
1. Parówki kroimy w kostkę. Podsmażamy wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem. Dodajemy ser żółty i śmietanę.
2. Ciasto francuskie rozwijamy. Dużą szklanką wycinamy krążki, natomiast kieliszkiem - małe krążki.
3. Duże krążki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
4. Na każdym krążku układamy po łyżce farszu. Przykrywamy małym krążkiem.
5. Pieczemy przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st.C.
6. Wyjmujemy z piekarnika, posypujemy natką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz