Przepis na lekką, wiosenną sałatkę z moim ulubionym serkiem wiejskim, który świetnie smakuje zarówno solo jak i dodatek do potraw. Sałatka jest idealna jako dodatek do pieczywa na śniadanie lub kolację. Można ją również zabrać do pracy.
Składniki:
rzodkiewka - 2 pęczki
szczypiorek - 1 pęczek
jajka ugotowane na twardo - 3 szt.
cebula - 1 szt.
serek wiejski - 2 kubeczki
sól, pieprz
1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek, ścieramy na tarce o grubych oczkach lub drobno kroimy.
2. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy.
3. Rzodkiewki myjemy i kroimy w kostkę (kilka sztuk odkładamy do dekoracji). Łączymy z jajkami. Dodajemy cebulę oraz serki wiejskie. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy szczypiorkiem i dekorujemy plasterkami rzodkiewek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz