środa, 25 listopada 2020

Sałatka z serkiem wiejskim i rzodkiewką

Przepis na lekką, wiosenną sałatkę z moim ulubionym serkiem wiejskim, który świetnie smakuje zarówno solo jak i dodatek do potraw. Sałatka jest idealna jako dodatek do pieczywa na śniadanie lub kolację. Można ją również zabrać do pracy.

 

Składniki: 

rzodkiewka - 2 pęczki

szczypiorek - 1 pęczek

jajka ugotowane na twardo - 3 szt.

cebula - 1 szt.

serek wiejski - 2 kubeczki

sól, pieprz

Sałatka z serkiem wiejskim i rzodkiewką

 1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek, ścieramy na tarce o grubych oczkach lub drobno kroimy.

2.  Cebulę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy.

3.  Rzodkiewki myjemy i kroimy w kostkę (kilka sztuk odkładamy do dekoracji). Łączymy z jajkami. Dodajemy cebulę oraz serki wiejskie. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy szczypiorkiem i dekorujemy plasterkami rzodkiewek. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...