wtorek, 24 listopada 2020

Trifle z curry

 Angielski deser z orientalną nutą.

Składniki (na 3 porcje):

chudy twaróg - 500 g

miód - 50 g

śmietanka 30% - 100 g

mango - 1 szt.

pomarańcze - 2 szt.

banany - 2 szt.

maliny - kilka sztuk

herbatniki kokosowe - 125 g

curry - 1/2 łyżeczki

kardamon - 1 łyżeczka

Trifle z curry

1. Twaróg i miód mieszamy. Dodajemy curry i kardamon. Śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy.

2. Mango obieramy i kroimy w kostkę. Pomarańcze obieramy i dzielimy na cząstki. Banany obieramy i kroimy w plasterki.

3. Połowę herbatników układamy w miseczkach lub pucharkach a na nich połowę owoców i masy twarogowej. Pozostałe składniki układamy warstwami. 

4. Wstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem dekorujemy malinami. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Krwawe muffinki z granatem

Deser nie tylko na przyjęcie w Halloween. Możemy je podać z innymi owocami i dowolnie udekorować. Składniki (na 12 szt.): mąka tortowa - 1 s...