Angielski deser z orientalną nutą.
Składniki (na 3 porcje):
chudy twaróg - 500 g
miód - 50 g
śmietanka 30% - 100 g
mango - 1 szt.
pomarańcze - 2 szt.
banany - 2 szt.
maliny - kilka sztuk
herbatniki kokosowe - 125 g
curry - 1/2 łyżeczki
kardamon - 1 łyżeczka
1. Twaróg i miód mieszamy. Dodajemy curry i kardamon. Śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy.
2. Mango obieramy i kroimy w kostkę. Pomarańcze obieramy i dzielimy na cząstki. Banany obieramy i kroimy w plasterki.
3. Połowę herbatników układamy w miseczkach lub pucharkach a na nich połowę owoców i masy twarogowej. Pozostałe składniki układamy warstwami.
4. Wstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem dekorujemy malinami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz