środa, 25 listopada 2020

Deser z galaretką i kremem karmelowym

 Połączenie smaków coli i słonego karmelu. Polecam:)

 

Składniki (dla 3 osób):

 

galaretka o smaku coli Winiary - 1 op.

masa śmietanowa "słony karmel" dr Oetker - 1 op.

śmietana 30% - 1 kubeczek

cukier puder - 2 łyżki

opłatkowe ozdoby dr Oetker 

Deser z galaretką i kremem karmelowym

1. Galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Studzimy i wstawiamy do  lodówki do stężenia.

2. Masę śmietanową przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu (dodając śmietankę 30% oraz cukier puder).

3.  Na dno pucharków nakładamy warstwę kremu, następnie łyżką nakładamy galaretkę, na wierzch ponownie warstwę kremu. Ozdabiamy opłatkowymi kwiatkami. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...