Niby zwyczajna
zupa jarzynowa a można nadać jej zupełnie innego charakteru. Mleczko
kokosowe, warzywa, przyprawy oraz bulion to zdrowe połączenie.
Składniki (dla 3 osób):
1. Cebulę, czosnek obieramy i drobno siekamy. Filet z kurczaka myjemy i kroimy w niewielkie kawałki. Nacieramy solą, pieprzem i chilli, odstawiamy na 15 minut.
2. W garnku rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Wrzucamy posiekaną cebulę oraz czosnek i smażymy do miękkości cebuli. Dodajemy kawałki kurczaka oraz curry i smażymy ok. 3 minut. Następnie wrzucamy warzywa z opakowania i smażymy kolejne 10 minut.
3. Dolewamy bulion i mleczko kokosowe. Gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy zupę posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz