wtorek, 24 listopada 2020

Galaretka pomarańczowo-herbaciana "Piwo"

Deser z galaretki w zabawnym wydaniu;)

 

Składniki (na 4 porcje):

galaretka pomarańczowa - 1 op.

saszetka czarnej herbaty - 1 szt.

Galaretka pomarańczowo-herbaciana "Piwo"

1. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Dla wzmocnienia koloru zanurzamy w niej na chwilę saszetkę z herbatą.

2. 3/4 galaretki rozlewamy do szklanek, studzimy i wstawiamy do lodówki, aby stężała.

3. Pozostałą część galaretki ubijamy na sztywną pianę. Wykładamy na pomarańczową warstwę i ponownie chłodzimy. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...