Pudding z nasionami chia jest prosty w wykonaniu. Wystarczy
jedynie wymieszać nasiona z ulubionym mlekiem i dosłodzić do smaku. Po
paru godzinach pudding jest gotowy do spożycia.
Najlepiej podawać go ze świeżymi owocami sezonowymi lub musem z mango.
Składniki (na 3 porcje):
mleko kokosowe - 1 szklanka
nasiona chia - 4 łyżki
serek mascarpone - 150 g
cukier z wanilią - 2 łyżeczki
duże mango - 1 szt.
1. Do mleka kokosowego dodajemy nasiona chia i odstawiamy do lodówki na 6 godzin.
2. Serek mascarpone łączymy z cukrem waniliowym. Dokładnie mieszamy lub miksujemy, aż cukier się rozpuści. Serek dodajemy do napęczniałych nasion chia.
3. Owoc mango obieramy i miksujemy na mus.
4. Mieszankę z nasionami chia nakładamy do słoiczków. Na wierzch wykładamy mus z mango.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz