wtorek, 24 listopada 2020

Pudding z chia

Pudding z nasionami chia jest prosty w wykonaniu. Wystarczy jedynie wymieszać nasiona z ulubionym mlekiem i dosłodzić do smaku. Po paru godzinach pudding jest gotowy do spożycia. Najlepiej podawać go ze świeżymi owocami sezonowymi lub musem z mango.

 

 Składniki (na 3 porcje):

mleko kokosowe - 1 szklanka

nasiona chia - 4 łyżki

serek mascarpone - 150 g

cukier z wanilią - 2 łyżeczki

duże mango - 1 szt.

Pudding z chia

1. Do mleka kokosowego dodajemy nasiona chia i odstawiamy do lodówki na 6 godzin.

2. Serek mascarpone łączymy z cukrem waniliowym. Dokładnie mieszamy lub miksujemy, aż cukier się rozpuści. Serek dodajemy do napęczniałych nasion chia.

3. Owoc mango obieramy i miksujemy na mus.

4. Mieszankę z nasionami chia nakładamy do słoiczków. Na wierzch wykładamy mus z mango. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...