wtorek, 24 listopada 2020

Deser z truskawkami

Prosty w wykonaniu deser w biało-czerwonych barwach.

 

 Składniki (na 3 porcje):

galaretka truskawkowa - 1 op.

truskawki - 0,5 kg

śmietana - 30% - 250 ml

cukier puder - 2 łyżki

Deser z truskawkami

1. Truskawki myjemy, kroimy na kawałki. Kilka odkładamy do dekoracji.

2. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy.

3. Na dnie pucharków układamy kawałki owoców. Zalewamy galaretką i wstawiamy do lodówki pod skosem do stężenia.

4.  Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. 

5. Na warstwę galaretki nakładamy bitą śmietanę. Gotowy deser ozdabiamy truskawkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...