Proste i szybkie do wykonania dekoracyjne jajka faszerowane.
Składniki (dla 4 osób):
Mały por - 1 szt.
Ogórek konserwowy - 1 szt.
Majonez - 2 łyżki
Jajka ugotowane na twardo - 7 szt.
Garść rukoli
Kilka rzodkiewek
Ziarenka pieprzu
Żółty ser - 1 plasterek
Curry
Szczypiorek
1. Sześć jajek przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka.
2. Żółtka łączymy z posiekanym porem, rozdrobnionym ogórkiem, solą i pieprzem. Dodajemy 2 łyżki majonezu i dokładnie mieszamy.
3. Połówki jajek faszerujemy pastą.
4. Rzodkiewki siekamy, rukolę rwiemy na kawałki.
5. Faszerowane jajka rozkładamy na półmisku, ozdabiamy posiekaną rzodkiewką i rukolą. Posypujemy curry.
6. 1 jajko przekrawamy na pół i układamy pośrodku półmiska na "trawie" z rukoli. Obkładamy żółtym serem. Oczy myszek wykonujemy z ziarenek pieprzu, ogonki ze szczypiorku oraz uszka z plasterków rzodkiewek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz