środa, 25 listopada 2020

Jajka faszerowane "Myszki"

Proste i szybkie do wykonania dekoracyjne jajka faszerowane.

  

Składniki (dla 4 osób):

Mały por - 1 szt.

Ogórek konserwowy - 1 szt.

Majonez - 2 łyżki

Jajka ugotowane na twardo - 7 szt.

Garść rukoli

Kilka rzodkiewek

Ziarenka pieprzu

Żółty ser - 1 plasterek

Curry

Szczypiorek

Jajka faszerowane "Myszki"

1. Sześć jajek przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka.

2. Żółtka łączymy z posiekanym porem, rozdrobnionym ogórkiem, solą i pieprzem. Dodajemy 2 łyżki majonezu i dokładnie mieszamy.

3. Połówki jajek faszerujemy pastą.

4. Rzodkiewki siekamy, rukolę rwiemy na kawałki.

5. Faszerowane jajka rozkładamy na półmisku, ozdabiamy posiekaną rzodkiewką i rukolą. Posypujemy curry.

6. 1 jajko przekrawamy na pół i układamy pośrodku półmiska na "trawie" z rukoli. Obkładamy żółtym serem. Oczy myszek wykonujemy z ziarenek pieprzu, ogonki ze szczypiorku oraz uszka z plasterków rzodkiewek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...