Ryż najlepiej ugotować osobno, zwłaszcza jeśli mamy zamiar podać ją także następnego dnia. Zamiast ryżu możemy użyć kaszy jęczmiennej lub drobnego makaronu.
Składniki (dla 4-5 osób):
1. Kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka. Zalewamy wodą, lekko solimy. Gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut.
2. Mięso podsmażamy na oleju i dodajemy do kapusty. Cebulę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Podsmażamy na tłuszczu po smażeniu mięsa, przekładamy do garnka. Podlewamy wodą, dodajemy przyprawy.
3. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 minut. Do garnka wkładamy włoszczyznę i gotujemy kolejne 10 minut. Dodajemy koncentrat i chwilę podgrzewamy.
4. Mąkę rozprowadzamy niewielką ilością zupy, dodajemy do garnka, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku. Podajemy z ugotowanym ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz