Wyśmienicie smakuje z pieczywem.
Składniki (na 3 porcje):
kolorowa papryka - 3 szt.
mieszanka meksykańska - 1 puszka
tuńczyk w sosie własnym - 2 puszki
ogórki konserwowe - 2 szt.
jajka - 3 szt.
majonez - 4 łyżki
jogurt naturalny - 2 łyżki
posiekany koperek
sól, pieprz
1. Papryki myjemy, ścinamy wierzchy i usuwamy gniazda nasienne.
2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Obieramy ze skorupek i rozdrabniamy. Ogórki kroimy w małą kostkę. Dodajemy osączoną mieszankę meksykańską i tuńczyka oraz koperek. Łączymy z majonezem i jogurtem, dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem..
3. Do wydrążonych papryk nakładamy sałatkę, posypujemy koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz