Zrazy mielone sprawdzają się jako element obiadu lub jako przekąska na zimno. Możemy je podawać samodzielnie lub z ulubionymi dodatkami.
Składniki (dla 3-4 osób):
1. Do mielonej wołowiny dodajemy 5 łyżek oleju, 2 łyżki musztardy, kilka kropel octu jabłkowego, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
2. Kajzerkę moczymy w mleku, odciskamy. Ogórki kiszone ścieramy na tarce, dodajemy do mięsa razem z odciśniętą kajzerką i jajkiem. Dokładnie wyrabiamy.
3. Z masy formujemy niewielkie podłużne kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. Podajemy na zimno lub na ciepło z ugotowaną kaszą i surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz