Tradycyjny dodatek do obiadu z duszonymi pieczarkami. Dobrze się sprawdza na ciepło lub na zimno.
Składniki (dla 3-4 osób):
1. Jedno jajko gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce.
2. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Pieczarki oczyszczamy i drobno siekamy. Dodajemy do cebuli i dusimy, aż płyn odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem.
3. Do mięsa mielonego dodajemy pieczarki, starte jajko ugotowane na twardo, surowe jajko i przyprawę do mięsa mielonego oraz 2 łyżki bułki tartej. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy z jarzynami ugotowanymi na parze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz