Sernik cytrynowy bez pieczenia oraz bez dodatku cukru jest doskonałym deserem na upalne dni.
Składniki (na 8-10 porcji):
Spód:
pierniczki w czekoladzie - 1 op.
masło - 1/2 kostki
płatki migdałowe
Pianka:
mielony ser do serników - 1 pojemnik
galaretka cytrynowa - 2 op.
cytryny - 2 szt.
Dekoracja
galaretka cytrynowa - 1 op.
listki mięty
1. Pierniczki kruszymy, miksujemy z migdałami. Masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy do pierników, mieszamy. Nakładamy na dno formy. Wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę.
2. Ser miksujemy. Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzątku, studzimy. Cytryny sparzamy, ścieramy skórkę, wyciskamy sok. Stopniowo dodajemy do sera, nie przerywając mieszania, następnie stopniowo dodajemy tężejącą galaretkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz