Kolorowe, efektownie podane proste danie z makaronu. Do potrawy możemy użyć spaghetti lub innego dowolnego makaronu.
Składniki (na 4-5 porcji):
1. Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Odcedzamy.
2. Marchewki obieramy, myjemy, temperówką do warzyw wycinamy kwiaty. Delikatnie obgotowujemy, aby zmiękły, ale się nie rozpadły.
3. Fix do kotletów mielonych przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Łączymy z mięsem, dokładnie wyrabiamy. Formujemy kulki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
4. Oliwę rozgrzewamy na patelni. Czosnek przeciskamy przez praskę. Podsmażamy razem z czosnkiem niedźwiedzim. Dokładnie mieszamy z ugotowanym makaronem.
5. Makaron rozkładamy na talerzach, posypujemy startym serem, na wierzchu układamy pulpety i "kwiaty" z marchewki. Środki napełniamy osączonym groszkiem, ozdabiamy listkami bazylii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz