Migdałowy deser z ciastkami "Hit" i owocami. Efektowna propozycja na przyjęcie.
Składniki (dla 4-5 osób):
1. Maliny z cukrem zagotowujemy w rondelku (kilka odkładamy do dekoracji). Blendujemy i przecieramy przez sito. Odstawiamy do ostygnięcia.
2. Migdały mielemy, dodając stopniowo oliwę z oliwek.
3. Śmietankę zagotowujemy, dodajemy pokruszoną białą czekoladę, zdejmujemy z ognia i mieszamy aż czekolada się rozpuści. Dodajemy połowę pasty migdałowej. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.
4. Ciastka kruszymy, dodajemy pozostałą pastę z migdałów. Dokładnie mieszamy.
5. Ganasz z białej czekolady łączymy z ubitą śmietaną, delikatnie mieszamy.
6. Mus migdałowy nakładamy na dno pucharków, polewamy sosem malinowym, posypujemy ciastkami z pastą migdałową. Układamy warstwy do wyczerpania składników. Dekorujemy pokruszonymi ciastkami, malinami i listkami mięty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz