Leczo to sprawdzony przepis na obiad lub kolację, a także... na czyszczenie lodówki. Dobrze smakuje samodzielnie lub z ulubionymi dodatkami.
Składniki (dla 3-4 osób):
1. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne, drobno kroimy. Cukinię kroimy w drobną kostkę, cebulę i czosnek siekamy.
2. Na patelni podsmażamy pokrojoną w półplasterki kiełbasę. Gdy tłuszcz się wytopi, dodajemy cebulę i czosnek, smażymy chwilę. Następnie dodajemy pozostałe warzywa, doprawiamy. Dusimy pod przykryciem ok. 30 minut.
3. Dodajemy passatę, ewentualnie doprawiamy. Przykrywamy i dusimy jeszcze 20 minut. Przed końcem duszenia dodajemy osączoną fasolę. Podgrzewamy. Podajemy z kaszą posypane pokrojoną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz