Pomysł na błyskawiczny obiad z zaledwie kilku produktów. Świetnie sprawdzi się też na zimno do lunchboxów. Zamiast kaszy gryczanej można wykorzystać inną.
Składniki (dla 3-4 osób):
1. Pora oczyszczamy i drobno kroimy. Czosnek siekamy. Pieczarki oczyszczamy i siekamy, brokuła myjemy i dzielimy na różyczki (kilka odkładamy do dekoracji).
2. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, wkładamy pora i smażymy ok. 3 minut. Dodajemy brokuły, pieczarki, czosnek i imbir. Smażymy na średnim ogniu ok. 6 minut, często mieszając.
3. Na patelnię dodajemy kaszę, mieszamy z warzywami. Wlewamy sos sojowo-grzybowy. Ponownie mieszamy i podgrzewamy przez 3 minuty. Kaszę z brokułem przed podaniem posypujemy listkami bazylii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz