Dzięki zachęcie ze strony firmy "Polskie Młyny" postanowiłam przyrządzić na deser puszyste racuchy z borówkami amerykańskimi z wykorzystaniem gotowej mieszanki. Racuchy nie przywierają do patelni i błyskawicznie się je przygotowuje, a podczas smażenia po kuchni rozchodzi się smakowity aromat. Racuchy są pyszne i rozpływają się w ustach. Domownicy byli zachwyceni. Serdecznie polecam!
Składniki:
mieszanka do smażenia "Racuchy domowe" Polskie Młyny - 1 op.
jajko - 1 szt.
mleko - 1,5 szklanki
borówki amerykańskie - 3 łyżki
śmietana 30% - 1 kubeczek
cukier
olej do smażenia
1. Mieszankę "Racuchy domowe" wsypujemy do miski, wbijamy jajko i stopniowo wlewamy mleko. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Do ciasta wsypujemy borówki i delikatnie mieszamy.
2. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nakładamy porcje ciasta i smażymy z obu stron na złoty kolor.
3. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Podajemy z racuchami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz