Szybkie i pyszne danie obiadowe dla amatorów nieco ostrzejszych smaków.
Składniki (dla 3-4 osób):
mięso mielone - 500 g
starty chrzan - 2 łyżki
cebula - 1 szt.
jajko - 1 szt.
bułka tarta - 1 łyżka
olej do smażenia
cebula - 1 szt.
sól, pieprz
1. Jajko rozbijamy i oddzielamy białko od żółtka. Białko ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy mięso, żółtko, chrzan i bułkę tartą. Cebulę obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem.
2. Z masy formujemy małe pulpeciki i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Osączamy na ręczniku papierowym.
3. Podajemy z ziemniakami i miksem sałat z pomidorem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz