Przepis na ekspresowy obiad - prosty i smaczny. Zamiast kupować gotowe produkty, możemy bez problemu przygotować je sami.
Składniki (dla 3-4 osób):
1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w słupki za pomocą noża lub krajalnicy. Osuszamy na ręczniku papierowym.
2. Rybę płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Posypujemy solą i pieprzem. Kawałki ryby panierujemy najpierw w rozkłóconych jajkach a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Osączamy na ręczniku papierowym.
3. Frytki wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy na złocisty kolor. Wyjmujemy za pomocą łyżki cedzakowej. Podajemy z paluszkami rybnymi i ulubioną surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz